Zomerkamp Restaurant

Verkenners Algemeen Niels
25 November 2017

Het is 17:00. Keurig op tijd staat er een rij bij de inschrijftafel net voor het verkennershok, een rij van 35 hongerige ouders, broertjes, zusjes, opa’s oma’s en andere familie. Binnen worden snel de laatste voorbereidingen aan het eten getroffen en dan kan het restaurant beginnen.


De opkomst start niet anders dan elke andere opkomst. Het is 14:00 en dus is het tijd voor de vlag. Daarna gaan we in groepen aan de slag met 4 verschillende onderdelen van de avond. De eerste groep gaat aan de slag met het maken van het voorgerecht, een heerlijke soep. De tweede groep gaat helemaal los op het hoofdgerecht, een heuse stoofpot. De derde groep neemt het nagerecht voor zijn rekening, pannenkoeken met ijs! De vierde groep gaat aan de slag met het inrichten van het lokaal.

Iedereen is druk bezig en de tijd verstrijkt snel. Maar met hard doorwerken was alles precies op tijd klaar. Want vanaf 17:00 starten ons restaurant. En ouders waren enthousiast! Het eten was lekker, de sfeer was goed. Één van de ouders beschreef het als “Ik heb nog nooit zoiets geproefd”. Bij navraag bleek dit positief bedoeld te zijn. Een ander gaf aan dat de verkenners zo goed koken: “ze kunnen nu zo op kamers”.

Maar goed, hoe leuk en lekker het ook was, het bleef een spaaractie. Met alle inkomsten van het restaurant, inkomsten uit de drankjes, maar veel belangrijker nog: de fooien, hebben we een bedrag opgehaald waarmee we in totaal 5 verkenners mee kunnen nemen op het zomerkamp. Binnenkort moeten we de statiegeld flessen gaan inleveren zodat we voor het einde van het jaar een goed overzicht hebben, maar het gaat zeker de goede kant op.

Meer foto's

Niels