Advance Wars

Verkenners Algemeen Mark
11 November 2017

Vandaag hadden de verkenners een spel gespeeld genaamd 'Advance Wars'. Dit is een strategisch spel waarbij je vooral veel bezig bent met nadenken. Normaal is dit een spel voor de Gameboy Advance, maar deze opkomst werd het in het echt op een bord gespeeld.


De leiding was tijdens het spel de spelleiding om zo de bank te bedienen en of iedereen zich aan de regels hield.

Elk groepje krijgt een basis aan een van de hoeken van het bord, waarbij ze beginnen met een hoofdbasis en twee fabrieken. Elke beurt kunnen in deze fabrieken eenheden worden geproduceerd, sommige eenheden kunnen andermans fabrieken en steden overnemen. Door een andere stad over te nemen kreeg je meer inkomsten, wat zorgde voor meer/duurdere eenheden produceren. Natuurlijk gaat het overnemen van andermans stad niet zomaar, want de eenheden die je produceert kunnen ook andere eenheden aanvallen; maar sommige eenheden zijn sterker tegen andere eenheden; maar sommige eenheden kunnen niet ver lopen in vergelijking met andere eenheden die wel ver kunnen lopen. Zoals je leest kan dit spel erg hectisch worden, daarom moesten de verkenners ook elke zet goed uitdenken om deze zo efficiƫnt mogelijk te benutten.


Ook waren er meelopers deze opkomst die gelijk door de verkenners mee werden betrokken in het spel en de groep.

Het uiteindelijke doel van het spel was om de tegenstanders uit te schakelen door andermans hoofdbasis over te nemen. Dit is tijdens deze opkomst niet gelukt, maar wel hebben de verkenners zich vermaakt met het bordspel, wat weer eens wat anders was dan het pionieren of routes lopen.

Mark