Tof object bouwen voor dia avond

Verkenners Algemeen Bram
7 Oktober 2017

Traditie getrouw gaan de verkenners weer een tof object pionieren voor de dia avond. De ideeën worden met het jaar ambitieuzer, vorig jaar is er een poort gemaakt waar je overheen kan lopen en dit jaar staat er een reuzenrad op de planning!

Op het afgelopen zomerkamp is al geprobeerd een reuzenrad te bouwen, dit is toen helaas niet gelukt vanwege het tekort aan pionier touw. Deze opkomst gaan de verkenners een tweede poging wagen.

De leiding had in de ochtend als een wipwap gebouwd, hier hebben de verkenners tijdens de opkomst al gebruik van gemaakt. Het weer zat helaas niet mee, het regende erg hard maar dat was niet genoeg om de verkenners te doen stoppen.
De twee driepoten voor het reuzenrad staan en de draai as ligt erin. de twee helften van het rad worden er in gehangen en toen was het helaas tijd om eind vlag te houden.

De leiding heeft het object uiteindelijk afgemaakt en stuitte op een probleem. In het ontwerp in geen rekening gehouden met het feit dat de draai as niet op het hoogste punt van de driepoot zit. Hierdoor raakt het rad de grond tijden het draaien. We hebben hem dus niet kunnen gebruiken, maar de volgende keer weten we zeker dat het gaat werken! We zijn benieuwd wat ze volgend jaar gaan bouwen...

Bram