Overvliegen

Algemeen Niels
16 September 2017

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. En op de HMG valt dat moment altijd als één van de eerst opkomsten van het nieuwe seizoen. Leden die hun speltak ontgroeit zijn gaan door naar de volgende om daar weer nieuwe uitdagingen te krijgen. Het overvliegen. Inmiddels is het traditie om het overvliegen groepsbreed te doen. De bevers gaan over naar de welpen, de welpen naar de verkenners, de verkenners naar de rowans en de rowans naar de voortrekkers. De rowans zijn daarnaast onze nieuwe aanwas voor de leidingteams.

Om 2 uur werd er gezamenlijk geopend met de vlag. Van 5 t/m 18 jaar, alle speltakken bij elkaar. De vlag werd door 2 verkenners gehouden die gingen overvliegen, waardoor de eindvlag door 2 kersverse rowans werd gedaan. Een overvliegende welp zei nog de welpenwet op en een overvliegende bever de beverwet. Daarna gingen we allemaal onze eigen weg om onze eigen parcours te maken voor de overvliegers. De overvliegers gingen ondertussen met z’n allen naar de winkel om daar zo veel mogelijk cake en slagroom te kopen. Zo hadden we op de HMG even een uurtje opbouwtijd.

De bevers bouwde in het beverhok een heel doolhof van banken waar de overvliegers geblinddoekt doorheen moesten. Gelukkig was er zeer professionele begeleiding van de bevers die het doolhof hadden gebouwd. Het doolhof eindigde met een heuse glijbaan.

Daarna moesten de overvliegers door naar buiten, waar de welpen hun hindernissen hadden gebouwd. Een spinnenweb, stappen van oliedrum naar oliedrum en een evenwichtsbalk was een deel van de obstakels die de overvliegers daar te wachten stonden.

Voor de verkenners werd het nog een stapje moeilijker, met een klim over een helikopternet en diverse touwbruggen, en gebinddoekte swing over een modderpoel.

De rowans kregen nog een ingewikkelde samenwerkingsopdracht te verduren.
De cake die de overvliegers hebben gehaald kon natuurlijk heerlijk worden opgegeten.
En met deze leden bij hun nieuwe speltak kan het seizoen echt goed gaan beginnen… op naar de volgende uitdaging.

Er zijn meer foto's.

Niels