Angry Birds!

Verkenners Algemeen Peter
9 September 2017

Angry Birds, wie kent de spellen niet! Elke dag van de week op je telefoon of tablet, maar niet op zaterdag. De Verkenners spelen het in het echt met levensgrote katapulten!

We beginnen met een katapult pionieren met fietsbanden als elastiek. Elke patrouille maakt een eigen. Halverwege het bouwen verhuizen we even naar binnen om wat regen te ontwijken en daarna gaan we weer naar buiten. Althans, dat proberen we. Inmiddels zijn de katapulten wel af maar passen ze nog door de deur? Het kost even wat moeite. Van de grootste katapult moet er zelfs een sjorring los (en weer vast) voordat het past.

Eenmaal buiten gaan we schieten: Met boze vogels op groene en paarse biggen! Een drietal ballen doen dienst als boze vogels, compleet uitgedost met snavels en vleugels. De biggen zijn op kartonnen dozen geschilderd, met dank aan de L.G.
De uitdaging is om er zo veel mogelijk om te schieten met je katapult want dat levert uiteindelijk punten op. Na een paar rondes ombeurten schieten vliegen de veren in het rond, en ook de snavels blijven niet lang zitten. Het blijkt nog best lastig om ze te raken maar de leiding laat graag even zien hoe het wél moet hoor, jongens ;)

Peter