EHBO-training leiding

Algemeen Niels
29 Mei 2017

Na over der periode van een aantal weken een uitgebreide EHBO cursus van het rode kruis te hebben gevolgd was het voor de groep leiding die deze cursus volgde deze maandag de laatste keer. In de weekend die hieraan vooraf gingen zijn we als groep op maandag avond samen gekomen om alle cursusstof te behandelen (hiervan zijn diverse berichten op de Facebook geplaatst). In de allereerste week werd begonnen met het benaderen van het slachtoffer. Gedurende de weken is hier steeds mee bijgekomen. Reanimatie, ook baby en kind reanimatie, wonden, geamputeerde ledenmaten, flauwtes, beroertes, allergische reacties, vergiftigingen, brandwonden, verstikking, voorwerpen in neus of oren, onderkoeling en oververhitting, het eventueel verplaatsten van je slachtoffer, de stabiele zijligging maar ook de stabilisering van een slachtoffer met mogelijk rug of nekletsel. Elke week gingen we vol enthousiasme aan de slag.

Vanavond zou de laatste keer zijn. Er was een LOTUS-slachtoffer (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffer) gevraagd om nog wat ziektebeelden en verwondingen te komen naspelen, maar deze was wat later. De koffie en thee waren gezet en er werd even wat gekletst in afwachting van de LOTUS. Op een zeker moment kreeg Marjolein (onze EHBO instructrice) een telefoontje dat er buiten een gewonden zou liggen. Niets vermoedend (maar wel in de veronderstelling dat dit de LOTUS zou zijn) gingen we als groep naar buiten. Het slachtoffer werd gesignaleerd, maar in de loop naar het slachtoffer toe bleek de situatie toch net iets ernstiger dan verwacht. Verspreid over het HMG terrein lagen zes slachtoffers.

Hoewel er even kort geschakeld moest worden schoten wij als kersverse EHBO’ers natuurlijk direct in actie. Hiervan zijn gelukkig foto’s gemaakt, wel van een afstandje om ons niet af te leiding bij onze hulpverlening. (hierdoor is de kwaliteit van de foto'niet heel hoog)

Aan het eind van deze opkomst kregen we officieel te horen dat we gekwalificeerd EHBO’ers waren. Omdat daar geen speciaal insigne voor was kregen we allemaal het verdiepend scoutinsigne EHBO voor op ons uniform. Ons diploma en EHBO pas krijgen we thuisgestuurd.
En daarmee heeft elk leidingteam nu weer minimaal één EHBO’er.

Wie hebben hem nu gehaald?

van links naar rechts: Groepsbegeleider Alex - Voorzitter Adriaan - Welpenleidng Reinder, Daniël (en op de achtergrond Dimitri)


van links naar rechts: verkennersleiding Bram - verkennersleiding Niels - verkennersleiding Jesse (en de linkerkant van beverleiding Rainier)

Niels