Pio serie, opkomst 2

Verkenners Algemeen Niels
27 Mei 2017

Hoewel voor vandaag eigenlijk puur en alleen een pionier opkomst op het programma stond scheen de zon vandaag zo enorm, dat een kleine verkoeling in de opkomst wel prettig was. Het goede weer was overigens goed te merken, veel verkenners melden zich pas laat nog af omdat ze van wegen het goede weer een dagje langer op vakantie bleven of een dagje weggingen met de boot.

Toch waren er uiteindelijk nog 15 verkenners. De opkomst begon met het herhalen van de knopen van vorige week. Natuurlijk lag ook nu weer de nadruk op alle trucjes en weetjes die je knoop steeds net wat beter, net wat strakker maken. Daarna werd begonnen met het bouwen van katapulten en trebuchets om waterballonnen mee af te kunnen schieten. Helaas werd de opkomst in de loop van de opkomst zo leuk dat we als leiding helemaal zijn vergeten om foto's van het eindresultaat te kunnen maken. Geloof mij dus maar wanneer ik zeg dat de ballonnen best wel behoorlijk ver kwamen.

Rond vier uur werden we echter ineens aangevallen door een horde met geladen waterpistolen beladen welpen. Dit kon natuurlijk niet anders dan uitlopen op een gigantisch watergevecht. Dat gaf direct de nodige verkoeling, want zelfs in de schaduw op het terrein was het enorm warm. Bij hoge uitzondering mochten de verkenners dan ook de hele opkomst zonder uniform rondlopen en stond er de hele opkomst limo en water klaar.

Al met al zijn de pioskills van de verkenners nog weer wat beter geworden. Ik ben benieuwd wat we de volgende keer voor tofs gaan bouwen.

Niels