EHBO Opkomst

Verkenners Algemeen Niels
25 Maart 2017

opkomstverslag door Erik, Valken
Vandaag gingen we meerdere scenes naspelen bij ongevallen die EHBO nodig hebben. Maar natuurlijk ook: “De Vlag” de vlag was gewoon zoals altijd. zoals de vlag hoort te gaan. Ook (Net zoals altijd) duurde het 5 minuten langer voordat we konden beginnen.

We gingen naar binnen en begonnen met de EHBO mini cursus. Het eerste ongeval was iemand die flauw was gevallen, hij was benauwd en viel flauw.  Eerst pakte we een stoel waar hij op kon zitten. Daarna toen hij flauw was gevallen moesten we kijken wat er was gebeurd. Ambulance bellen (niet echt) en bij de patiënt blijven.
Ook hadden we het over iemand die een hartaanval had, deze werd eerste gereanimeerd maar dat werkte niet, we hadden de AED ingezet (op een pop).

De derde was iemand die uit een boom gevallen is, Mitchel de acteur had een tak onder zich en zijn nek gebroken. Daarom mochten we hem niet op de “stabiele zijligging”  leggen Ambulance gebeld en gewacht (weer niet echt), (de stabiele zijligging?) dat zorgt ervoor dat de patiënt beter kan ademen en zo meer lucht heeft en niet benauwd raakt.

Daarna kregen de verkenners limonade en deden we een spel, wie het langste schreeuwt wint.
Zodra we klaar waren met het spel gingen we naar binnen. Daar was er een ongeval met een elektrocutie. Eerst de stoppen eruit en dan verder met de patiënt. Als laatste stikte iemand (Niels de acteur) in iets.
Eerst kloppen op de rug en daarna de heimlich. Er was iemand die als een EHBO medewerker werkt die alles uitlegde. Deze legde alles netjes en uitgebreid uit.  Af en toe een grapje maar dan was dat het ook.
De verkenner (net zoals altijd) deden corvee.

Voor meer foto's klik hier.

Niels