Winterwandeling

Bevers Martijn
7 Januari 2017

Na een lange winterstop, was er dan eindelijk weer een beveropkomst.
De leiding had een leuk spel bedacht voor de bevers na de lange winterstop. Maar deze kon de kast in, want Professor Plof had een probleem! Plof heeft lang geleden een machine uitgevonden die hem alle dieren in het hele bos in de gaten laat houden. De machine werkte niet meer, want alle sensoren waren kapot gegaan door de plotselinge sneeuw.

Maar plof had een plan. Door gebruik te maken van aluminium schotels kon hij de machine versterken en zo weer bereik krijgen over het hele bos. Een mooi klus voor de bevers dacht hij zo.

De leiding en de bevers trokken er samen op uit om voor Plof de schotels op te hangen in het bos. De leiding was van te voren geïnformeerd over alle locaties en kon deze met gemak vinden.

De bevers konden onderweg heerlijk genieten van de sneeuw die afgelopen nacht gevallen was. Na een uur door de ijzige vlakte die de Korte Duinen heet gebanjerd te hebben, kwamen de bevers aan bij de speeltuin. Na wat rondjes op de draaifietsen en wat wippen op de wipwap, hadden de bevers weer de energie om door te lopen. Onderweg belde Plof de leiding met de melding dat de machine weer werkte en dat hij als dank een verrassing achtergelaten had voor de bevers in het gebouw.

Eenmaal aangekomen bij de HMG konden de bevers genieten van de warme kachel en de marshmallows!
Al met al een koude maar zeer productieve opkomst!
Tot de volgende week allemaal!

Martijn