Lasergamen

Verkenners Algemeen Niels
19 November 2016

Soms moet je gewoon net even een wat specialere opkomst hebben… en soms wil de leiding dat het opruimen snel gaat… Vandaag kwamen deze twee elementen samen in de opkomst van de verkenners, en omdat de verkenners toch alle spullen al geregeld hadden konden ook de welpen, een groepje Rowans en de voortrekkers tijdens hun opkomsten Lasergamen.

De afspraak ontstond op de opruimdag van het zomerkamp. Het was warm en niemand had echt zin om op te ruimen, maar de leiding had voor het volgende seizoen al een toffe opkomst in gedachte. De PL’s werden bijeen gehaald en, alsof de opkomst nog niet gepland stond, werd de afspraak gemaakt dat als alle tenten en keukens helemaal netjes zouden zijn opgeruimd binnen anderhalf uur, we zouden gaan Lasergamen volgend jaar. Als we als leiding heel kritisch zouden zijn zouden we moeten stellen dat het opruimen een uur en 35 minuten heeft geduurd en dat we dus niet hoefde te gaan Lasergamen, maar da leiding wilde natuurlijk zelf ook maar wat graag zo’n toffe opkomst.

En zo gebeurde het dat deze week het verkennershok en het HMG terrein werd omgebouwd tot een heuse Lasergame arena compleet met rook en knipperende lampen (met dank aan Reinder voor het regelen en Mike voor het uitlenen van het materiaal). De verkennersleiding was zo aardig geweest om ook de welpen de kans te geven om te gaan Lasergamen, want het materiaal was er toch al. Dus ’s middags hebben de welpen het terrein onveilig gemaakt. Voor de verkenners was het echter iets spannender gepland.

Om 19:00 stonden 24 van onze verkenners klaar voor de opkomst. Geen verkenner mocht het hok in en alle waardevolle spullen moesten bij de leiding worden ingeleverd. Er werd geen vlag gehouden maar gelijk begonnen met het maken van teams. De verkenners wisten alleen zelf nog niet waarvoor dan. Na elkaar werden de teams de “briefingroom” in geleid (de verkennersberging) waar de nodige uitleg over de geweren, en de nodige veiligheidsvoorschriften werden gegeven. Daarna brak de chaos los… schiet, wachten en herladen, snel naar de berging als je dood was om je wapen te laten resetten… en helaas soms naar de berging omdat je batterijen leeg waren.

Na een eerste potje op eigen terrein werd een spelletje gespeeld buiten in het bos. Een soort “capture the flag”. En zeg nou zelf, hoe tof is dat, Lasergamen in het bos? Dat is weer eens wat anders dan levend startego of een groot handelspel.

Alles wat leuk is gaat snel en de opkomst was dan ook in no time voorbij. Maar goed, wie weet maken we als leiding dit jaar wel weer een afspraak op het zomerkamp…

Niels