Primitief weekendkamp

Verkenners Algemeen Niels
15 Oktober 2016

Dit weekend hadden de verkenners weekendkamp. Om 10:00 werd er verzameld om, na de vlag, te beginnen met het beunen van hangmatten, want vanavond slapen de verkenners in hun eigen hangmatten. Naast een hangmat om in te slapen is het natuurlijk ook wel fijn om droog te liggen en dus werden er ook zeiltjes op gehanggen. Tussendoor werd uiteraard geluncht. Ook werd een potje krantenmeppertje gespeeld zodat ook de nieuwe leiding langzaam alle namen kon leren. Als actieve afwisseling werd een potje tontrekken gespeeld.

’s Avonds moesten de patrouilles een vuurtje maken om daar hun avondeten op klaar te maken. Heerlijke chillie concarne. Een aantal onderdelen van de maaltijd werden door de leiding vast ‘professioneel voorgegaard’.

Als avondspel hadden we een smokkelspel. Het eerste kwartier was iedereen echter opzoek naar Niels, die midden in het bos onder een camouflagenet zat. Bij hem moest je sluipend aankomen om je smokkelwaar te verdienen. Bij de post van Peter moest je er een korte opdracht voor doen. Je kreeg punten voor elk koppeltje aan handelsmateriaal.

Op zondag werd enigszins uitgeslapen (tot 9:00) om vervolgens in alle rust onze onderkomens weer af te breken. Daarna was het tijd om te lunchen en was er nog wat tijd om af te tekenen en aan insignes te werken. Met corvee als echte afsluiting kwam er een einde aan een tof weekend.

Niels