Helemaal nat

Verkenners Algemeen Niels
10 September 2016

Vandaag was het warm... heel warm.
De verkenners hadden een spel met waterballonnen, maar de leiding had stiekem aan het begin van de opkomst al één streven; dit spel moest natuurlijk uitlopen op een watergevecht...

De opkomst begon natuurlijk gewoon met de vlag. Na de vlag werden nog een keer de nieuwe leiding geïntroduceerd. Bram en Peter waren dat al, maar deze week konden wij melden dat wij nog een extra rowan bereid hebben gevonden om verkennersleiding te worden. Vanaf vandaag is ook Mark verkennersleiding en daar zijn wij heel blij mee!

In de kampvuurkuil volgde een speluitleg. De patrouilles hadden allemaal een energiecentrale (een pvc buis met gaten) die gevuld moest worden met brandstof (water uit waterballonnen). Waterballonnen moesten natuurlijk eerst vol gepompt worden met een ingenieuze pompinstalatie. Om te mogen pompen was er natuurlijk geld nodig dat bij de bank kon worden opgehaald in ruil voor goud dat in de duinen gevonden kon worden.... snapt u het nog? De verkenners gelukkig wel en al snel was het spel in volle gang.

Natuurlijk waren al snel de eerste tekenen van een watergevecht zichtbaar, maar het wilde niet echt loskomen... na de limo besloot de leiding het watergevecht dus maar te starten. Mensen die niet nat wilde worden keken rustig toe, andere werden kletsnat.

Niels