Waterweekend 2016

Verkenners Algemeen Niels
3 September 2016

Traditiegetrouw was ook dit jaar het waterweekend weer de opening van het nieuwe scoutingseizoen voor de verkenners... en dat betekend vroeg opstaan, want om 8:00 werd er al op de HMG verzameld. Na een korte opening, waarbij de nieuwe leiding werd voorgesteld en ook de extra leiding voor dit weekend werden benoemd was het tijd om ons over de auto's van onze rijdende ouders te verdelen en op naar Vinkeveen te gaan.
Aangekomen in Vinkeveen beginnen een paar van de minst leuke momenten van het weekend. Eerst wachten totdat je groep is ingeschreven en je toestemming hebt om het terrein op te gaan, dan de aanhanger uitladen en onze tenten en andere spullen helemaal naar het einde van het eiland toe dragen en dan ook nog ééns de tenten opzetten. De afspraak is dan ook heel simpel, als alles staat dan heb je de rest van het weekend vrije tijd, maar eerst moet je helpen met opbouwen.
Om 11:00 openen we het weekend officieel met de vlag en daarna kan het feest losbarsten, dat wil zeggen; doen waar je zelf zin in hebt. Mee gaan zijlen, zelf gaan kanoën, gaan zwemmen, springen op het springkussen of lekker duckies lezen. Zolang je je das om hebt mag je niet in het water gegooid worden.

Voor de leiding is het waterweekend ook het eerste weekend en dat is traditiegetrouw ook te merken. De laatste jaren vergeten we eigenlijk elk jaar wel weer iets mee te nemen. En zoals elk jaar proberen we dat dan op te lossen met leiding die later komt, of door bij andere groepen te lenen. Gelukkig zijn we nooit de enige en kunnen wij ook altijd wat uitlenen aan een andere groep. Helaas waren we dit jaar een cruciaal dingetje vergeten... voldoende kookgerei, tja, er zat dus niets anders op dan om maar friet te gaan halen. Iets wat de verkenners natuurlijk enorm balen vinden.

Nog een traditie op waterweekend is dat er altijd wel wat mis gaat. Gelukkig meestal niet bij ons, maar bijna elk waterweekend moet er wel een groep naar de eerste hulp... water, het blijft een gevaarlijk goedje. Helaas waren wij dit jaar aan de beurt. Tim was op een niet al te tactische plek het water in "gejonast" en was daarbij verkeerd op zijn arm terecht gekomen. In het amc bleek hij een kleine breuk in zijn onderarm te hebben, vlak bij zijn elleboog. Maar het kan altijd nog erger, later in het weekend moest een scout van een andere groep door een ambulance worden opgehaald na een ongeluk op het springkussen.

's Avonds was net als voorgaande jaren de Neptunes parade. Een tocht van verlichte boten die langs het eiland varen. Dit jaar besloten we om met een groepje verkenners een poosje tussen de verlichte boten te varen om het geheel van wat dichterbij te bekijken. Natuurlijk was er ook weer de disco, maar deze bleek dit jaar niet zo populair te zijn. Toen de leiding vlak voor het einde van de disco (net voor 0:00) de tenten ging checken om te kijken wie we nog van de disco moesten terughalen bleken alle verkenners al in hun nest te liggen.

Op zondag was het weer lekker rustig aan doen, en keurig snel afbouwen. Een klein probleempje met het vervoer moest nog worden opgelost, maar dat is ook een raar verschijnsel bij de verkenners. Wanneer wij precies genoeg plekken in autos regelen houden we op de een of andere manier altijd plaatsten over... dus wie ons dat kan uitleggen, we houden ons aanbevolen voor uitleg.

Op de HMG moesten door het slechte weer 's nachts alle tenten nog worden uitgehangen en daarna kon het weekend officieel worden afgesloten. Tijd voor een nieuw seizoen, het belooft een mooi seizoen te worden en wij hebben er als leiding enorm veel zin in.

(er zijn nog en paar foto's, meer foto's verschijnen waarschijnlijk op www.waterweekend.nl)

Niels