... en nu alleen nog uitrusten

Verkenners Algemeen Niels
16 Juli 2016

Het zomerkamp, een week vol toffe activiteiten voor de verkenners en een weekje rust voor de ouders. Natuurlijk gebeurt er een hoop tijdens zo’n week, maar de verhalen die blijven vaak nog even achter totdat iedereen weer goed is uitgerust. Daarom hier een zomerkamp-overvieuw (van de verkenners).

Dag 1:
Een lange heenreis. Vijf uur in een snikhete bus is niet niks. Helaas heeft het terrein een zeer smalle weg naar ons subterrein lopen, dus na vijf uur in de bus moet er eerst nog een klein half uurtje naar het terrein gelopen worden. Daar aangekomen kan er echter worden uitgerust want de vrachtwagen met al onze spullen die is er nog niet. Langs ons terrein loopt een beek, dus de eerste dammen verschijnen in no-time. Wanneer de vrachtwagen aankomt is het bikkelen geblazen om alle spullen uit te pakken en de tenten op te zetten. ’s Avonds eten we soep (met zodanig veel vulling dat het meer pasta is geworden) met brood en sla, geheel volgens traditie. En na een kampvuur zonder vuur, was het al weer tijd voor bed.

Dag 2:
’s ochtends op tijd op, want om 9:00 hadden we de hele week groepsbrede opening met de vlag. Daar werden vandaag ook de zomerkamp T-shirts uitgedeeld, HMG-groen met witte opdruk. Mischa en Joram kwamen onze leiding versterken. Na de vlag moest al het pionierhout nog uit de vrachtwagen komen om daarna de keukens op te bouwen. Door de enorme hitte duurde dit opbouwen heel lang, waardoor we toen alles klaar was lekker siësta gingen houden. ’s Avonds aten we pasta en hadden we de kampdoop waarbij Ruben, Frans, Teun, Luka en Joey werden gekampdoopt. Daarna hadden we weer kamvuur, ditmaal wel met vuur, en was er al weer een dag voorbij. Jesse moest helaas weer terug naar Nederland voor twee dagen school.

Dag 3:
Vandaag was er een zeer strakke planning. Om 9:00 vlag, daarna inspectie, en dan zo snel mogelijk vertrekken. De verkenners hadden een twee daagse hike. Over de spoorbrug werd vertrokken in oostelijke richting, waarmee al snel bij de eerste post werd gearriveerd, abseilen van de spoorbrug. De route liep verder naar een oversteek over het water en daarna door naar onze slaapplaats, een grill-hütte midden in het bos. Wanneer je bij een grill-hütte bent, moet je natuurlijk wel grillen, dus team ondersteuning had een heerlijke barbecue voor ons geregeld. Na zo’n lange zware tocht (ca. 15 km) konden we een goede stevige maaltijd wel gebruiken. ’s Avonds een groot kampvuur en voor het eerst ‘het raadsel’. Een deel van de groep ging nog naar een uitkijk hut in de hoop wild te zien, maar op een paar kevers na hebben zij helaas niets gezien. Na een lange dag wilde de verkenners maar wat graag slapen en werden slaapzak en matje uitgelegd in de hut.

Dag 4:
Oorspronkelijk was het plan om vandaag volledig terug te lopen naar het terrein met een route van circa 11 kilometer. De leiding besloot echter om de route wat in te korten. De verkenners werden 3 kilometer van het kampterrein gedropt waardoor ze een tof stuk route langs een Romeinse toren en door een tunnel nog wel even meepikte. Op het terrein werd even uitgerust en daarna vlaggenroof-paintball gespeeld. Binnen de kortste keren waren alle witte t-shirts rood en/of blauw. ’s Avonds aten we rijst met kip en deden we weer rustig aan en was er bij het kampvuur weer tijd voor het raadsel. De week vliegt voorbij, we zijn al halverwege.

Dag 5:
Vandaag moesten Joram en Mischa ons helaas al weer verlaten. Gelukkig was Menno de avond ervoor aangekomen om ons te helpen en kwam Jesse in de loop van de dag weer terug. Vanochtend speelden we het centrumspel (alhoewel we dat in Bendorf-Sayn beter het gehuchtspel konden noemen). 70 foto’s die per patrouille moesten worden gemaakt leverde leuke plaatjes op. Helaas waren de weergoden ons vandaag niet zo goed gezind en vingen we tijdens dit spel de enige echt harde regenbui van de week. Tijd om dus even lekker op te warmen met een hamburger bij de McDonalds. Daarna was het tijd voor zakgeld dat bij de ‘Kaufland’ kon worden uitgegeven. ’s Middags bouwde we een fort en gingen we de strijd aan met de Romani. Binnen 3 minuten gooide de welpen, verkenners en rowans er 1600 waterballonnen doorheen. ’s Avonds aten we een stoofpotje en gingen we weer op tijd naar bed en toen… dropping! De verkenners werden gedropt bij de historisch burcht van Sayn, met een prachtig uitzicht over de lichtjes uit de omgeving.

Dag 6:
Na een dropping moet je uitslapen, dus dat deden we dan ook. ’s Ochtends was het weer siësta. Verkenners speelde in de beek of werkte aan hun kampvaardigheden. ’s Middags gingen we zwemmen. Geef de verkenners een Go-Pro mee het water in en je krijgt 40 filmpjes van glijbanen, duikplanken, onderwaterzwemmen en wat al niet meer, genoeg leuks voor de dia-avond. We aten Chili con carne.  ’s Avonds wilde we eigenlijk een actief spel gaan doen, maar de verkenners bleken nog erg moe en omdat we ook nog wat moesten gaan opruimen bleef daar niet zo heel veel tijd voor over.

Dag 7:
De ochtend stond in het teken van de scoutingliterij, althans; het geld wat daarmee was opgebracht. Met de hele groep gingen we naar het klimbos waar we ons ruim twee en half uur op grote hoogte hebben verplaats van plateau naar plateau via de meest diverse klimroutes en kabelbaantjes. ’s Middags was minder leuk, afbreken. Als de verkenners binnen anderhalf uur al hun tenten en keukens netjes hadden afgebroken zouden we in het nieuwe seizoen gaan laser-gamen. Laten we zeggen dat het afbreken nog nooit zo snel is gegaan. ’s Avonds hadden we opnieuw barbecue, maar nu met de hele HMG.  Na het eten werden nog wat extra spullen opgeruimd en was het tijd voor de bonte avond. ’s Avonds werd er geslapen in de Yourte, onze nieuwe ronde tent.

Dag 8:
Vandaag alweer de minst leuke dag van allemaal, de laatste dag. Laatste spullen opruimen, wachten op de bus, wachten in de bus en alles weer uitruimen…. Het is niet leuk, maar het hoort er nu eenmaal bij.

En zo kwam de week al snel tot een mooi einde. Bedankt allemaal voor dit supertoffe zomerkamp en natuurlijk fijne vakantie en tot in het nieuwe seizoen.

ps. de foto's volgen op de dia-avond

Niels