Raad de Locatie; de Uitslag

Verkenners Algemeen Niels
9 Juli 2016

Het is zo ver, het zomerkamp is zojuist begonnen. De bus is vertrokken; op weg naar Duitsland, naar Brexbachtal.


Je had natuurlijk al kunnen weten waar we heen zouden gaan, als je de hints van Raad de locatie snapte. Hieronder vind je precies hoe je alle links tot nu toe had kunnen uitleggen.


Hint 1:

De tekst op het bovenstaande briefje is (op de titel na) versleuteld volgens de versleuteling a=n, beter bekend als ROT13. Deze versleuteling hadden de verkenners kunnen kennen aangezien geocaches deze versleuteling ook gebruiken, zo ook de geocache die we dit jaar met de speltak hebben gezocht.

Wanneer je de tekst op het briefje: Va qvrfrz Wnue jreqra jve mhz Fbzzreyntre anpu Drhgfpuynaq
Oplost krijg je: In diesem Jahr werden wir zum Sommerlager nach Qeutschland (inderdaad, er zit een foutje in)
Gooi dit door Google translate en je krijgt: Dit jaar zijn we de zomerkampen in Duitsland. (Ach ja, ook translate heeft er soms wat moeite mee) De hint lijkt me duidelijk en was nog wat flauw, we gaan naar Duitsland.


Hint 2:

Deze hint behoeft eigenlijk geen uitleg, het zomerkamp terrein bevind zich binnen deze blauwe cirkel. Zo valt er al weer een stuk van Duitsland af.


Hint 3:
"de oorsprong van onze groep ligt tenslotte in de omgeving..." Hij is wat cryptisch maar tijdens de verjaardag van de HMG was in het museum wel wat extra informatie te vinden. De HMG komt in oorsprong voort uit de Paltz scouts. De regio waarin ons kampterrein licht heet "Reinland Paltz". Dit is dan ook een hint die je waarschijnlijk pas kunt uitleggen wanneer je weet waar we heen gaan.


Hint 4:

Voor deze hint moest je bijdehand genoeg zijn om te gaan bellen. Je kreeg dan het volgende (Tip: zet de ondertiteling van deze video aan):


Hint 5:

We geven toe dat hij dit jaar erg lastig was, maar als je heel goed keek, inzoemde en probeerde de tekst op het bord de lezen kon je als heel goed je best doet de volgende woorden zien staan:

trein (er loopt een spoor over ons terrein heen)

fiets (het terrein is 3km lang, van de ene naar de andere kant gaan we dus liever op de fiets dan lopend)

water (over het hele terrein loopt de rivier de Brex, het terrein slingert als het ware mee met de rivier)

schaduw? (er staan op het terrein zelf maar weinig bomen, hierdoor is er ook weinig schaduw op het terrein)

Groter variant van de afbeelding

Hint 6:

Deze week was de hint gewoon een puzzeltje. Wanneer je deze zou printen, knippen en netjes neer zou leggen zou je een Google-Earth afbeelding van ons terrein krijgen.

Hint 7:
Deze hint valt eigenlijk niet zo veel aan uit te leggen. Over het terrein loopt een speciale Pfad-finder geocache. Het vereist wederom wat google'en en al een globaal idee van waar we heen gaan, maar dan is de cache die over het terrein loopt goed te vinden.

Hint 8:

Ook deze hint is niet veel aan uit te leggen. De reistijd naar ons kampterrein is volgens google 3 uur en 25 minuten. Natuurlijk kan dit per keer wat verschillen omdat google rekening probeert te houden met de actuele verkeerssituatie.


Hint 9:

Mocht je nog geen idee hebben tegen de tijd dat we hier zijn dan moet deze hint je de doorslag geven om het terrein te vinden. Neuwied is één van de dichtst in de buurt liggende grotere steden. Deichstadtweg-Neuwied is een wandeling die onder anderen door het dorp dat aan ons kampterrein grenst loopt; Bendorf.

Hint 10:
En tot slot hint 10. Hierin hebben we jullie letterlijk de naam Brexbachtal getoond. Kijk het filmpje nog maar ééns goed na en vind de letters. Om het goed te zien moet je hem vertragen, maar met een mailtje naar de verkennersleiding sturen we je met liefde de 3,5 uur durende versie op, maar of je daar nu zo blij van word...


Dat waren alle hints. Heb jij opmerkingen of aanmerkingen voor de raad de locatie van volgend jaar, laat het dan vooral weten en wie weet... raad jij de locatie volgend jaar!

Niels