Spetter pitter spater

Verkenners Algemeen Niels
18 Juni 2016

Het was een warme en zonnige middag… ohnee, dat was waar we op hoopte. Helaas bleek het weer deze zaterdag fris en druilerig te zijn. Daarom gingen de verkenners maar niet naar het bosbad, maar naar het sportfondsenbad in Amersfoort. Om 14:00 werd voor de deur verzameld om vervolgens als groep het zwembad te terroriseren. Eenmaal in het water zijn er natuurlijk altijd verkenners die denken de leiding de baas te kunnen… maar je kent het spreekwoord wel: “De leiding wint altijd” en ook in het zwembad bleek deze spreuk maar al te waar te zijn.

Na anderhalf uur leiding pesten was het tijd om wat te drinken en vond de eerste snackbar de aanwezigheid van de snackbar uit. Waar één verkenner over de dam is volgen er meer en al snel stond de halve speltak te wachten op hun friet of pizza. Na gedronken te hebben was er nog iets meer dan 3 kwartier de tijd om te genieten van het water.

Om half vijf was het tijd om richting de uitgang te gaan. In de hal van het zwembad bedankte we Robin nog even voor 8 jaar trouwe dienst als verkennersleiding. Na 8 jaar was dit voor Robin helaas de allerlaatste opkomst. We gaven hem een mooie lijst met oude foto’s en een door alle verkenners gesigneerde groepsdas mee. Daarna was de opkomst al weer voorbij. Moe en voldaan gingen de verkenners naar huis en de leiding voorbereiden voor het zomerkamp in … Ja, dat houden we nog even geheim.

Niels