Raad de Locatie 2016

Verkenners Algemeen Niels
4 Juli 2016

4-7-2016

Op veler verzoek zullen we ook dit jaar voor de verkenners weer een Raad de Locatie doen. Voor de verkenners die het idee van Raad de Locatie niet kennen:


Zo ongeveer elke week zal op deze pagina een extra hint verschijnen die verwijst naar onze zomerkamplocatie van dit jaar. Aan jullie de schone taak uit al deze aanwijzingen af te leiden waar we heen gaan. Voor de verkenners die dit als eerste raad zullen we een toffe prijs regelen. Lees de hints en houd deze pagina in de gaten voor nieuwe hints. Denk je te weten waar we heen gaan? Laat het ons dan HIER weten . Let op, vertel NIEMAND wat jij weet… alleen dan kun je winnen. Succes!


6-5-2016
Jouw zoektocht naar het zomerkampterrein begint dit jaar tijdens het corveeën. Je vraagt al een aantal weken aan de leiding of er nu nog een raad de locatie gaat komen. Tijdens het opruimen van wat oud papier valt je oog op een verfrommeld briefje waarop je nog net de tekst “Zoka” kunt lezen. Ongemerkt pak je het briefje uit de stapel en stopt hem in je zak. De rest van het papier breng je zoals gevraagd door de leiding naar het kampvuur. Bij thuiskomst open je het papiertje en stuit je op de volgende boodschap.


15-5-2016
Terwijl je thuis zit te puzzelen op wat er nu op het briefje staat hoor je dat er gewoon een speciale map over het zomerkamp op de “Ouders en verkenners” Google Drive staat . Er staat in de map zomerkamp een kopie van de presentatie van de ouderavond. De meeste dia’s zijn voor jou niet zo interessant… op eentje na… brengt dit je wellicht een stukje dichter bij?


20-5-2016
Het is eigenlijk altijd hetzelfde. Zodra de leiding weet waar we heen gaan op zomerkamp proberen ze je er een beetje mee te plagen. Ze geven kleine hints waar je niets aan hebt... of toch wel? Laatst hoorde je een leiding zeggen dat het niet zo gek was dat we naar dit terrein gaan, "de oorsprong van onze groep ligt tenslotte in de omgeving..." Rare uitspraak, de oorsprong van de HMG ligt tenslotte gewoon in Soest voor zover jij weet. Zou hier wellicht meer achter zitten?


27-5-2016
Aangezien je je baret-lelie weer kwijt was (je moet echt wat netter met je spullen omgaan) kwam je van de week in de leidingkamer om een nieuwe te kopen. Hoewel je je in eerste instantie niet bewust was van de voordelen hiervan zij een van de leiding plots "ja... nu mag je dus voor 1 keer in de leidingkamer komen." Dat zette je aandacht op scherp. Zou je een hint kunnen vinden? Snel kijk je om je heen, op tafel licht een briefje. Ongemerkt pak je je mobiel en doe je alsof je een spelletje speelt tijdens het wachten, maar stiekem maak je deze foto:

6-6-2016
Je hebt er nog best even op zitten broeden... een telefoonnummer ... zou je echt? Toch maar proberen? Met je scoutingmagazine bent je er in ieder geval wel zo ongeveer uit gekomen... toch? Tijdens de reünie opkomst was het maar wat druk, maar even had je de mogelijkheid de leidingkamer in te kijken. Misschien kun je wel een kunt vinden, je weet tenslotte maar nooit.

Groter?

15-6-2016
Deze week komt de hint wat later. Heb jij de hint van vorige week al grondig onderzocht? Wat staat er toch? En deze week, ga je daar uit komen?

20-6-2016
Na een wat creatievere hint van afgelopen week was de opkomst dit weekend in het zwembad. Daar hoorde je één van de leiding tegen een ander zeggen dat er over het terrein een special pfad-finders geocache loopt en dat het misschien een idee is om deze tijdens het zomerkamp te gaan doen. Een geocache? Daar kun je misschien wel wat mee!

29-6-2016
Met nog maar anderhalve week tot het zomerkamp word het nu toch wel tijd dat iemand raad waar we dit jaar heen gaan op zomerkamp. Wellicht lukt dat met de volgende hint.

1-7-2016
We maken het inmiddels wel heel makkelijk. Nog niemand heeft het terrein geraden en daarbij voldoende hints uitgelegd, dus je kunt nog winnen!

4-7-2016
Tot slot, de allerlaatste hint. De leiding heeft afgelopen week ingepakt voor zomerkamp en daarbij de allerlaatste hint voor het zomerkamp gegeven. Enjoy 3 uur film in 12 minuten

Succes!

Niels