Sinterklaasopkomst

Welpen Ochtend Martijn
5 December 2015

Ook tijdens sinterklaas staat de Sioniehorde weer klaar om op avontuur te gaan! Dit avontuur begint al direct spannend met het Viervakkensleepspel. Nadat de welpen weer wakker zijn, gaan we de uitdaging aan met Het Grote HMG Sionie SinterklaasSpel!

Dit spel wordt gespeeld in drie ronden. Aan het begin maken we een stapel briefjes. Op elk briefje staat iets wat met sinterklaas te maken heeft, zoals marsepein, staf of schoorsteen. Die gaan in een grote pan. Die woorden moeten we straks aan de anderen van ons nest uitleggen. Als dat lukt, krijg je een punt!

De eerste ronde moet je dat wat op het briefje staat uitleggen, maar zonder het woord zelf te noemen, of een woord met een hoofdletter te gebruiken zoals namen, plaatsnamen, landen, dagen van de week, enz.. Dat is best lastig! Het woord 'staf' kun je niet uitleggen met Sinterklaas of Zwarte Piet. het woord mijter kan dan wel weer.

Het is tijd voor een bekertje chocomel. En dan! KLOPKLOP! Het zijn twee pieten van de Sint! In ruil voor een aantal sinterklaasliedjes komen ze strooigoed en zelfs een klein cadeautje brengen! Dank u sinterklaasje! Na een kwartiertje moeten ze al snel weer weg, om zich klaar te maken voor de nacht. Dat komt ons ook wel goed uit, want we moeten weer door met het spel!

De tweede ronde moet je het woord uitbeelden. dus niks zeggen! De derde ronde moeten de welpen één woord kiezen waarmee ze dat wat op hun blaadje staat moeten uitleggen. Dat mag natuurlijk niet het woord zelf zijn! Ook een hele lastige om aan je groepje uit te leggen.

Aan het eind van de derde ronde blijkt dat nest geel gewonnen heeft! Het was een nek-aan-nekrace, maar er kan maar één winnaar zijn, natuurlijk! Tot slot sloten we de opkomst af met stokje dweilen, dat dan weer door nest rood werd gewonnen!

En zo sluiten we de opkomst af! Tot volgende week!

Martijn