Sprookjesweekendkamp

Welpen Ochtend Peter
2 November 2013

Sprookjes waren het thema van ons afgelopen weekendkamp. Op 2 en 3 november kwamen we bijna alle denkbare sprookjesfiguren tegen. Zoetekauwen dat wij zijn gingen we eerst naar het snoephuisje van de heks uit het sprookje Hans en Grietje. Daar hebben we snoepjes verzameld terwijl we heel hard moesten rennen om de heks te ontwijken.

's Middags kropen wij zelf in de rol van tien verschillende sprookjesfiguren in een soort van levend stratego, maar dan met allerlei speciale sterke en zwakke punten.

We hebben heerlijk gegeten, al was de spaghetti door een betovering van de kookstaf knalblauw geworden!

's Avonds bij het kampvuur konden we lekker smikkelen van de snoepjes die we eerder hadden verzameld en Baloe vertelde ons een sprookjesverhaal. Daarna kropen we lekker vroeg in onze slaapzak om nog een filmpje te kijken: Shrek.


Zo vroeg als we in bed lagen, zo vroeg waren de welpen ook weer wakker. Vanaf zes uur werd het al langzaam onrustig in de slaapzaal en om acht uur was iedereen echt wakker. Na het ontbijt en de ochtendsport gingen we weer terug naar de slaapzaal om alles weer in te pakken. Dat was zo gepiept dus we hadden nog tijd over om te spelen en te voetballen tot aan de lunch.

Na de lunch was er nóg een enorm leuk spel: Een race tussen alle welpen op een groot spelbord. Langs de kanten kon je overal sprookjesfiguren zien staan en onderweg kwam je van alles tegen zoals een grote boze wolf die je een paar vakjes terug blaast. Je kon vooruit komen door met een dobbelsteen te gooien en zo veel vakjes te lopen. Maar voordat je aan de beurt kwam moest je een opdracht doen: Om je in te leven in het spel moest je een sprooje of sprookjesfiguur uitbeelden zonder er bij te praten. Als de leiding kon raden welk sprookje het was, dan kon je weer verder spelen.

Peter