Knutselen voor de RSW

Verkenners Algemeen Niels
14 April 2018

Over een week is het weer zo ver: de RSW. En omdat het thema een belangrijk onderdeel is van dit weekend gingen we dit weekend aan de slag om thema materiaal te knutselen.

Voordat we daar echter mee begonnen was er tijd voor een actief potje trefbal. Maar dan wel het ingenieus door de leiding bedachte: "3 vakken trefbal" waarbij je niet één, maar wel twee teams moet verslaan en de ballen je dus letterlijk van alle kanten om de oren vliegen. Natuurlijk verijst dat wel even wat extra uitleg, maar het resultaat mocht er wezen, want het potje trefbal was maar wat leuk.

Daarna werd er nog even geïnventariseerd wie er ook al weer naar de RSW konden om vervolgens in twee teams aan de slag te gaan met het maken van themaknutsels. (oh, en stiekem heel veel papieren vliegtuigjes) Omdat het mooi weer was konden we dit lekker buiten doen, zodat Adriaan en Mike in het verkennershok alle verlichting konden vervangen voor nieuwe energiezuinige LED-verlichting waarmee we de komende jaren weer vooruit kunnen. Dushe, goed bezig!

Oja, Bram heeft ons inmiddels al een tijdje verlaten om de beversspeltak weer een beetje beter te maken en dus hadden we nog een kleinigheidje voor hem. Dat kleinigheidje pakte iets groter uit dan van te voren was bedacht, maar gelukkig vond hij het maar wat tof.

De opkomst eindigde met corvee. Volgende week is de RSW. Uilen en Arenden (dit is de extra samengestelde patrouille) heel veel succes, en vooral heel veel plezier!

Niels