Patrouillewedstrijden 2018

Verkenners Algemeen Niels
8 April 2018

Elk jaar is er de LSW (landelijke scoutingwedstrijden), de afvaardiging daarvoor komt van de RSW (regionale scoutingwedstrijden). Maar wie moeten we als HMG nou weer naar dit weekend sturen? Dat werd dit weekend besloten tijdens het grote patrouillewedstrijden weekend.

Na de vlag was het dan ook tijd om de keukens en tenten op te zetten. Blij beginnen de verkenners met bouwen. Met zo min mogelijk hulp van de leiding, maar onder toeziend oog van de speciaal voor dit weekend in het leven geroepen jury werd de boel opgezet. Naast een wedstrijd was het in dit weekend ook vooral belangrijk om de leren, want alles wat nu nog niet zo goed gaat kun je van leren voor op de RSW. Voor de ene patrouille stond de keuken dan ook steviger dan voor de andere patrouille.... sommige keukens maakte de leiding zelfs een beetje verdrietig. Maar gelukkig is er ook gelijk geleerd hoe het de volgende keer wel lukt.


Met het onderkomen gebouwd werd er gestart met een route. Dwars door de duinen en door het bos, langs het Monnickenbosch en de korte Duinen. De route keerde half soest binnenstebuiten... oh, hadden we al verteld dat dat het thema was? Zonder angst liepen de verkenners de route in rap tempo uit waardoor er bij terugkomst op het terrein zelfs nog wat tijd was om even te chillen.

Daarna stond het koken op het programma. Er waren 3 hoofdgerechten, 3 voor en 3 nagerechten ingekocht door de leiding en tijdens een veiling konden deze door de verkenners worden gekozen. Om kudo's voor deze veiling te verdienen werd een quiz over de geschiedenis van onze groep gehouden... Want waarom staat er een 1 op ons dasanker? Waar stond het oude verkennershok? Wat is eigenlijk de oudste speltak? en Welke verkennersleiding is nu eigenlijk het kleinst? (ps. een verkeerd antwoord op die laatste vraag kon een zekere leiding heel kwaad maken)

Met de maaltijden ingekocht was het tijd om te koken en om, naast natuurlijk zelf lekker eten, de maaltijd met een mooi verhaal voor te schotelen aan de dit maal vijfkoppige jury. Een goed verhaal is het halve werk. Maak een beetje indruk met je verhaal en de jury ziet het snufje zout dat je vergat makkelijker door de vingers.

's Avonds moest Bing Bong gered worden. Hij, en met hem het hele ras van de roze olifanten, is met uitsterven bedreigt. Tijd om ze over de grens te smokkelen. Na dit spel in de duinen was er nog tijd voor kampvuur en toen zat de dag er al weer op. Het kader mocht iets langer blijven zitten, maar ook hun ogen vielen al snel toe.

Voor de leiding was er echter nog een belangrijke taak: nachtinspectie. Ook 's nachts dient je kampement schoon te zijn. De leiding die je vieze vergiet Bingoot is toch echt minder erg dan de wilde zwijnen die het eten van de grond komen eten. Ook hier gold dat het ene kampement schone was dan het andere.

===

Zondag werd er goed ontbeten en was het daarna tijd voor inspectie! Onder het genot van de Imperial Mars (29 april 1980) en een goede, doch iets te sterke, kop koffie werden de keukens en tenten grondig geïnspecteerd. Op dit onderdeel scoorde de verkenners boven verwachting goed. Na de inspectie mocht de boel dan ook direct worden opgeruimd, dan kon het ook niet meer vies worden.

's Middags stond nog een spel op het programma met diverse activiteiten. Hakken, een triest verhaal vertellen, geblinddoekt vlag houden met aanwijzingen van je PL en een heuse stokdweilcompetitie. Deze activiteiten werden vooral op enthousiasme beoordeeld.


Met alle scores van dit weekend is het dan eindelijk bekend. De Uilen gaan onze groep vertegenwoordigen op de RSW. Succes en veel plezier!


ps. de foto's van dit weekend volgen langzaam aan in dit album.
Niels