Overvliegen

Algemeen Niels
17 September 2016

Het is 14:00, ronde de vlag voor het Fuchshuis (verkennershok) staan een stuk of 50 jeugdleden. Bevers, welpen, verkenners en rowans, ze staan allemaal klaar. De vlag word gehesen door twee rowans. Het is weer zover, het halfjaarlijkse overvliegen.

Vandaag vliegen er 8 bevers over naar de welpen, 4 welpen over naar de verkenners, 4 verkenners over naar de rowans en 4 rowans over naar de voortrekkers (en natuurlijk naar leiding zijn). Na de vlag gaan de speltakken dan ook weer uiteen. Iedere speltak gaat druk aan de slag. Er word geknoopt, netten opgehangen, netten gespreid, elke speltak doet zijn uiterste best om een tof stukje parcour te maken om zijn overvliegers weg te sturen.

Ondertussen zijn de mensen die gaan overvliegen naar Soest-Zuid. Het overvliegen is een feestelijke gelegenheid en daar hoort natuurlijk taart bij, of cake dat is natuurlijk ook goed. Terwijl het terrein word omgebouwd tot overvlieg parcour halen zij deze cake in huis.

Om een uur of 15:30 is het toch echt tijd om de overvliegers te blinddoeken en naar de start van het parcour te sturen. Daar beginnen alle overvliegers aan hetzelfde parcour. Na het eerste deel (dat door de bevers is gemaakt) zijn de bevers klaar, zij zijn nu welpen. De welpen moeten één parcourtje extra om verkenners te worden, de verkenners krijgen nog weer een extra parcour om zo naar de rowans te gaan. Tot slot moeten de rowans alle onderdelen af om zo voortrekker en leiding te worden.

Om 16:30 komt het minst leuke deel van deze opkomst. Tijd om op te ruimen. Tja... ook dat hoort er bij.

Om 17:00 ontstaat een vergelijkbaar beeld als dat van 14:00. 50 jeugdleden bij elkaar voor de eindvlag. Elke speltak met nieuwe leden, klaar voor het komende halfjaar. Voor de overvliegers start een nieuwe periode, met nieuwe uitdagingen bij de nieuwe speltak. Veel plezier!

ps. veel ouders hebben foto's gemaakt. Foto's die de moeite waard zijn voor op de website kunt u natuurlijk naar de leidingteams mailen

Niels