Handelsspel

Verkenners Algemeen Niels
7 December 2013

Vandaag stond er een handelsspel op het programma. Met een vrachtwagen konden de verkenners in groepjes van 2 spullen kopen en deze met winst verkopen. Natuurlijk kwam er een maximum, want ja.... je vrachtwagen raakt een keer vol. Dan kon je je vrachtwagen upgraden. Met zo'n upgrade kon je meer spullen vervoeren, en zo per ritje meer winst maken. En meer winst betekend natuurlijk weer sneller een update.

De ochtend verkenners gingen als een speer aan de slag. Alle begin is moeilijk dus de verkenners liepen zich het mikmak, maar zoals altijd word hard werken beloond. In dat geval met een lekker bekertje limo na het spel.

Voor de middag speelde we dit spel nog een keer. En ook de middag ging enthousiast aan de slag. De posten lage nu op net iets andere plekken, maar het principe bleef natuurlijk hetzelfde. En zo kwam ook het eerste groepje van de middag zijn vrachtwagen upgraden omdat deze te klein was.En jha... waarom zou je eerlijk spelen wanneer je ook gewoon de leiding kunt bestelen? Ach dat antwoord is simpel, de leiding wint toch wel.

Ook bij de middag werd het harde werk beloond met een lekker bekertje limo en na het corvee zat er weer een leuke opkomst op.

Kortom, heel wat vrachtwagenkilometers verder, maar een geslaagde opkomst. Volgende week is de kerstopkomst, en daar hebben we natuurlijk nu al zin in.

Niels