Leiding worden

Wat vragen we van je?

Ben je tenminste 17 jaar en lijkt het je misschien leuk denk er dan aan dat het wel wat tijd zal kosten. Leiding geven betekent dat je iedere zaterdag een halve dag bezig bent met de activiteit zelf (dat noemen we een opkomst), maar daarnaast wordt er ook tijd besteed aan het voorbereiden van de opkomsten.

Wat krijg je er voor terug?

Heel wat! Aan alle voorbereidingen en activiteiten beleef je veel plezier en ben je vaak lekker buiten bezig. Verder leer je veel nieuwe vrienden kennen en ga je op in een organisatie waar ook het nodige voor de leiding georganiseerd wordt. Gewoon leuke dingen, maar ook cursussen die door Scouting Nederland gegeven worden. Al met al een leuke, zinvolle en interessante tijdsbesteding.

Nadenken?

Denk eens na over het leidinggeven bij de HMG en ga een keer op zaterdag langs op de Sparrenlaan 22 om daar een indruk op te doen van alle activiteiten en de sfeer. Of neem contact op met iemand van de leiding die je kent of e-mail naar info@hmg-soest.nl als je een keer wilt meedoen of bijvoorbeeld op een kamp wilt gaan kijken. Ook kan je, natuurlijk geheel vrijblijvend, extra informatie inwinnen door een e-mail te sturen naar info@hmg-soest.nl met de vraag die je wilt stellen.

Aanmelden?

Zodra je ervan overtuigd bent dat je echt mee wilt gaan doen, dan zal er met jou afgesproken worden bij welke speltak je leiding zal gaan geven en hoe je verder van alle benodigde informatie voorzien zal gaan worden. Dat zal betekenen dat je binnen een jaar mee zal doen aan een door Scouting Nederland georganiseerde basistraining voor leidinggevenden. De benodigde formaliteiten hiervoor zullen in samenspraak met jou door de HMG verzorgd worden.